Velkommen til Hyttefadet

Hyttefadet er et af de få steder i Nyhavn der stadig emmer af det “gamle” Nyhavn. De brune paneler, danner ramme for vægmalerier, der fortæller historien “En sømand har sin enegang”.  På facaden ses navnet “Hyttefadet” med bogstaverne udformet som et reb. Maleren kunne ikke betale sin regning i baren, og lavede derfor en aftale med den daværende ejer om at male logoet på facaden – maleren var Asger Jorn. 

I perioder havde tidligere ejere af Hyttefadet ageret postkontor for sømænd, da de ofte sejlede i længere perioder. Det var et tæt bånd der blev holdt mellem Sømændene og værtshusejer. 

Det tætte bånd værner vi stadig om her i Hyttefadet, det er godt nok ikke så mange sømand vi ser længere, men gode venner af huset er der mange af.

Vi på Hyttefadet gør en dyd ud af at værne om den gode service, hygge og danskhed i menuen. Traditionelle retter kombineret med Nyhavns atmosphere gør Hyttefadet til et sted der summer af hygge. Køkkenet er åbent fra 10-22

Med seks øl på hanen, et flot udvalg af special øl på flaske, dejlige vine, cocktails og varme drikke, skulle der være noget til alle smagsløg. Hyttefadet har ølsmagning og snapsesmagning der kan tilkøbes f.eks til en platte med vores frisksmurte smørrebrød.   

Et Hyttefad er et gammelt redskab, som fiskerne brugte til at holde fiskene friske i; en trækasse med små huller, fortøjet under vand på skibets side. Når først fiskene varlagt i kassen, kunne de ikke komme ud igen. Præcis som når man kommer i ”Hyttefadet”.  

%d bloggers like this: